Gemma: ‘Ik genoot van mijn werk’

Op vierentwintigjarige leeftijd kwam ik net uit de politieopleiding en verwachtte ik de rest van leven als politieagent te blijven werken. Ik genoot enorm van mijn werk en ik was bereid om de lange diensten te draaien. Maar na de geboorte van mijn dochter veranderden mijn prioriteiten…

Ik werd een alleenstaande ouder toen mijn dochtertje drie was, en ik worstelde toen echt met de ploegendiensten. De lange dagen en het overweldigende schuldgevoel werden mij te veel en ik besefte dat ik iets anders nodig had. In 2013 stelde mijn vriendin me voor aan Forever en liet ze mij de inkomstenmogelijkheden zien. Hoewel ik geen idee had waar ze het over had, vertrouwde ik haar. Ik had een goed gevoel bij Forever en bij het idee een ​​paar honderd euro extra bij te kunnen verdienen. Het idee dat ik zo mijn uren bij de politie kon minderen beviel me goed.

Loopbaanonderbreking

Al vrij snel kon ik vanwege Forever en de inkomsten die ik daar inmiddels maandelijks had opgebouwd minder uren gaan werken. Maar toen kreeg ik bij de politie te horen dat ik geen vrije dagen kon krijgen op kerstavond en eerste kerstdag. Dát was het moment dat ik besloot de leiding over mijn dagelijks leven terug te nemen en maakte ik plannen om vanaf augustus 2015 een loopbaanonderbreking van vijf jaar te nemen. Nadat die beslissing was genomen, zeiden mensen in mijn omgeving dat het misschien toch een goed idee was om gewoon alleen even een pauze te nemen voor het geval Forever voor mij niet zou werken. Maar de gedachte om terug te gaan maakte me echt bang. Het voelde continue alsof de politie en het werk mij in haar macht had, en ik zag er daarom enorm tegenop om terug te gaan.

Het kostte me een paar maanden om me aan te passen. Ik had elf jaar bij de politie gewerkt, maar ik had echt moeite om een ​​dagelijkse ritme te vinden, laat staan ​een ​​kleine onderneming vanuit huis te runnen. In de loop van de maanden daarna ging het minder met mijn zelfstandige activiteiten, maar ik verloor nooit uit het oog wat ik van Forever wilde. Het kostte me alleen langer dan verwacht.

Last

In mei 2016 besloot ik dat het genoeg was. Ik nam ontslag bij de politie en plotseling viel er een last van me af. Ik ben nu bezig mijn eigen onderneming weer op te bouwen terwijl ik parttime op een kantoor werk, wat ik erg leuk vind. Ik heb weer het gevoel dat ik mijn leven volledig onder controle heb en ik doe dingen waar ik me voorheen nooit aan kon binden. Ik speel en coach voetbal, ik ben schooldirecteur geworden van de school van mijn dochter, ik ben begonnen met hardlopen en ik heb in april 2016 de marathon van Parijs gelopen. Dat laatste was een enorme prestatie voor mij!

Tijd

Forever heeft mijn ogen geopend voor wat allemaal mogelijk is. Het deed me inzien dat er andere opties zijn in het leven. ik heb nu tijd. Tijd om met mijn dochter door te brengen, tijd om haar naar school te brengen en weer op te halen, en dat is absoluut van onschatbare waarde.

Mijn advies aan iedereen die het gevoel heeft dat hun leven niet vooruitgaat, is om wat tijd te nemen voor jezelf en in jezelf te investeren. Maar het allerbelangrijkste is dat je je droom nooit moet opgeven, hoe moeilijk de reis ook is.