Ze is moeder van drie, en ze was er kapot van toen ze in 2020 haar kapsalon en schoonheidssalon moest sluiten.

“Mijn laatste dag in de salon was toen we weer een lockdown ingingen”, zegt Laura (34). “Zoals iedereen hoopte ik dat het leven snel weer normaal zouden kunnen worden, maar het werd snel duidelijk dat de onzekerheid zou voortduren en dat een terugkeer naar normaal werk of inkomen niet gepland kon worden.

“Toen we volledig de tweede lockdown ingingen, wist ik dat ik actie moest ondernemen. Voordat ik mijn salon opende, gebruikte ik al vier jaar lang de Forever-producten en werkte ik met hun marketingconcept, wat me ironisch genoeg toen had geholpen om de start van mijn kapsalon te financieren. Ik overwoog in de lockdown opnieuw mijn opties en voelde steeds meer dat een terugkeer naar het runnen van een eigen Forever-onderneming toch het antwoord was.”

Laura sloot zich vlak voor Kerst 2020 opnieuw aan bij Forever en ze stortte zich weer in de wereld van de promotie en verkoop van de op aloë gebaseerde gezondheids- en welzijnsproducten.

Laura voegde toe: “Ik kwam snel weer in contact met het bedrijf en heb mijn kennis opgefrist met veel online training, zowel rond de producten als het bedrijf en het geboden concept.”

“In januari had ik al weer €2.000 verdiend en verdien ik netto nog steeds minstens evenveel als wat ik verdiende met de salon. Afgezien van het bijna vaste inkomen dat ook een reddingslijn was, had ik me niet gerealiseerd hoe gestrest en moe ik was geworden bij het runnen van de salon met alle verantwoordelijkheden voor het personeel en de overheadkosten.

“Ik ben nu zeer enthousiast over de toekomst in plaats van me zorgen te hoeven maken. Ik heb het gevoel dat ik mijn leven weer in eigen hand heb. Dat is echt een fantastisch gevoel.”

Beate (41) had al enig succes met haar jonge bedrijf dat horecaklanten ondersteunde met hun social media toen de pandemie toesloeg.

“Ik zag dat mijn vooruitzichten somber waren toen we in lockdown gingen en mijn bedrijf gewoon wegviel daardoor. Mijn vooruitzichten zagen er mager uit.”

Vier jaar eerder was Beate samen met haar jongste kind met Forever begonnen terwijl ze met zwangerschapsverlof was. Ze zag het als een kans om iets voor zichzelf te doen om haar geest gezond te houden en de producten te gebruiken.

Na haar zwangerschapsverlof concentreerde ze zich weer op haar van 9 tot 6 baan, en haar Forever-business vervaagde. In april vorig jaar besloot ze weer actief te worden en ze zegt: “Ik had toen meer tijd om eraan te besteden, maar belangrijker nog, ik was op een heel andere manier gemotiveerd dan ik dat de eerste keer was.

“Mijn kinderen waren wat ouder en kosten niet zo veel meer van mijn tijd, en met mijn social media-vaardigheden merkte ik dat ik gemakkelijk contact kon maken met mensen en online een goed klantenbestand kon opbouwen. In mijn eerste maand verdiende ik parttime al €250 met de verkoop van producten en ik was verbaasd!”

Sindsdien is Beatriz steeds sterker geworden door thuis te leren en zo ook voor haar gezin te kunnen zorgen.

Katja (47) runde twee zeer succesvolle dansscholen toen de pandemie haar dwong de deuren te sluiten voor haar leerlingen.

Hoewel veel bedrijven konden overstappen naar een online wereld, zei Katja: “Helaas is ballet geen discipline die zich leent voor virtuele lessen. Zoals iedereen hoopte ik dat de lockdown van korte duur zou zijn, maar in september werd duidelijk dat er geen snelle oplossing zou zijn.”

“Als moeder van twee wist ik dat ik op zoek moest gaan naar een andere bron van inkomsten. Ik kwam Forever tegen en in november waagde ik de sprong en begon met het ontwikkelen van social media-vaardigheden en trainingen om het productassortiment te begrijpen. Ik ben nu vijf maanden parttime bezig met deze nieuwe manier van ondernemen en ik verdien continue meer dan €500 per maand.”

“Ik ben erg enthousiast over het idee hoe dingen zich de komende maanden gaan ontwikkelen en het voelt goed om weer wat controle te hebben over mijn leven. Ik ben het levende bewijs dat je ongeacht je achtergrond, dit kunt laten werken als je ervoor openstaat om de vaardigheden te leren en te ontwikkelen.”

KIJK HIER voor meer informatie over de mogelijkheden.